Na Plese o posledné tituly sezóny aj Procházková a Bajčičák

27.03.2009 Celý región

Štrbské Pleso 27. marca (TASR) - Aj s účasťou šiestej najlepšej šprintérky sveta Aleny Procházkovej sa cez víkend na Štrbskom Plese odohrajú súboje o posledné dve sady medailí majstrovstiev Slovenskej republiky v behu na lyžiach.
Procházková sa v nedeľu predstaví v pretekoch na 15 km voľnou technikou s hromadným štartom, v sobotňajších šprintoch dvojíc si premiéru v tohtoročnom seriáli MSR odkrúti aj ďalší skúsený reprezentant Martin Bajčičák, ktorý bude spoločne s Michalom Malákom hlavným favoritom na zlato.
Procházková je síce šprintérska špecialistka, sobotňajší "tímšprint" ale musí vynechať. "Keďže v mojom klube som prakticky jediná bežkyňa na lyžiach, nemám k sebe dvojičku. Nedeľňajšie preteky budem potom brať ako bodku za súťažnou sezónou, keďže neviem ako po páde lavíny dopadne organizácia tradičného záveru sezóny - behu na Žiarsku chatu, " povedala pretekárka Slávie UMB Banská Bystrica.
Malák má v šprintérskej súťaži, v ktorej každý z dvojice pobeží až štyri úseky, šancu vyrovnať zlatú bilanciu oddielového kolegu Petra Mlynára, ktorý má už na konte tituly z klasickej pätnástky a skiatlonu. "S Martinom by sme mali byť favoritmi pretekov. Na Štrbskom Plese sú takmer dva metre snehu, takže výborné podmienky, " tešil sa na preteky aktuálny slovenský šampión z korčuliarskej desiatky. Bajčičák s Ivanom Bátorym v predchádzajúcich dvoch dieloch MSR chýbali pre povinnosti vo Svetovom pohári, no Bátory sa medzi domácou konkurenciou nepredstaví ani cez víkend. "Pre mňa sa už súťažná sezóna skončila. Už posledné preteky SP som vynechal pre zdravotné problémy a s prieduškami sa chystám na vyšetrenie, " informoval Bátory, ktorý sa v priebehu zimy na slovenskom snehu predstavil iba na Bielej stope na Skalke.

Prehľad majstrov SR v sezóne 2008/09:
Muži:
15 km klasicky: Peter Mlynár (ŠKP Štrbské Pleso)
10 km voľne: Michal Malák (ŠKP Štrbské Pleso)
skiatlon (10+10 km): Peter Mlynár (ŠKP Štrbské Pleso)
šprint voľnou technikou: Davorín Škvaridlo (ŠKP Štrbské Pleso)
šprint dvojíc: ???
15 km voľne s hromadným štartom: ???

Ženy:
10 km klasicky: Katarína Johansenová (ŠKP Štrbské Pleso)
5 km voľne: Katarína Johansenová (ŠKP Štrbské Pleso)
skiatlon (5+5 km): Katarína Garajová (Jasná Liptovský Mikuláš)
šprint voľnou technikou: Katarína Garajová (Jasná Liptovský Mikuláš)
šprint dvojíc: ???
30 km voľne s hromadným štartom: ???
 

Vyberte región